Domače sveže meso je nepogrešljiva sestavina vsake kuhinje, ki prisega na zdravo hrano. Če si za kosilo radi privoščite kvaliteten zrezek, potem se oglasite na kmetiji v Senožečah, ki jo vodi Evgen Gerželj. Storitev, s katero se ukvarja, je vzreja in prodaja ovčjega mesa. Primorska, kjer se kmetija nahaja, namreč ponuja vse pogoje za proizvodnjo izvrstnega mesa.
Ovčje meso velja za eno najbolj zdravih vrst mesa, saj vsebuje zelo malo holesterola. Pohvali se lahko z visoko vsebnostjo vitaminov skupine B, mineralov in drugih makro in mikro hranil.
Ste vedeli, da jagnjetina vsebuje tretjino več železa kot drugo meso? Poleg tega pa z njenim uživanjem poskrbite za zadosten vnos mononenasičenih maščob v svoje telo. Prodaja ovčjega mesa (Primorska ga pridela zelo veliko) zato vse bolj narašča.
Vendar pa je pri uživanju mesa zelo pomembno, da gre za domačo vzrejo, ki zagotavlja bistveno večjo kakovost, kot tisto kupljeno v trgovini. Prodaja ovčjega mesa Primorska to zagotovo je.
Med najboljše specialitete iz ovčjega mesa zagotovo sodi pečena jagnjetina. Ker gre za mlado meso, je to zelo mehko, sočno in polnega okusa.
Najboljša pečena jagnjetina je tista, ki jo kupite pri lokalnem kmetu. Na kmetiji, ki jo vodi Evgen Eržen, se živali pasejo na travnikih in zato nimajo nobenega priokusa. Le nekaj olja in soli in že imate pripravljeno okusno kosilo.
Bistvo okusne pečene jagnjetine je zalivanje s tekočino med peko in pogosto obračanje. Ko meso vzamete iz pečice, pa ga pustite čim dlje počivati.
Ste vedeli, da povprečni Slovenec na leto poje skoraj devetdeset kilogramov mesa? Zato je še toliko bolj pomembno, da poskušamo jesti čim bolj domače.
Prav tako pa je kupovanje mesa pri kmetu ali lokalni mesnici ključno za pripravo okusnih in zdravih obrokov. Več o pomenu živinoreje v Sloveniji si lahko preberete tukaj.
Cenik:
Za več informacij o cenah naših izdelkov nas kontaktirajte po telefona ali elektronski pošti.