

Slovensko podjetje s tradicijo Istenič, d. o. o. se ukvarja s pridelavo in prodajo balzamičnega kisa oziroma kot mu tudi pravimo - aceto balsamico.
Balzamični kis je nepogrešljiva sestavina sodobne mediteranske kulinarike. Pridelujemo ga po starem italijanskem postopku v majhnih lesenih sodih. Proizvodnja kakovostnega balzamičnega kisa traja najmanj 6 let.
Balzamični kis je poznan po svojem značilnem vonju in rahlo sladkem okusu. Odlično se poda različnim jedem, tako preprostim kot bolj zapletenim in nevsakdanjim.
V podjetju Istenič, d. o. o. smo ponosni na to, da smo s pomočjo vrhunskih kuharjev povezali penine in mirna vina s kulinariko. Naš kis spada v vrsto ''aceto balsamico'', kar pomeni, da je v lesenih sodčkih zorel najmanj 6 let.
V naši ponudbi pa boste našli tudi balzamični kis Defrutum, ki ga uvrščamo med vrhunske gastronomske izdelke. Pridobivamo ga iz kuhanega grozdnega mošta sorte rumeni plavec, proizvodnja pa poteka v sodčkih iz različnega lesa in velikosti, ki omogočajo sprva alkoholno, pozneje pa ocetno fermentacijo. Temu sledi 12-letno obdobje zorenja, ki spodbuja naravne procese staranja.
Ste že kdaj poskusili najbolj kvaliteten balzamični kis? Dobite ga lahko pri podjetju Istenič, d. o. o., ki se v Sloveniji na Bizeljskem ukvarja s pridelavo in prodajo odličnega balzamičnega kisa.
Aceto balzamico je balzamični kis, ki prihaja iz Italije in je narejen po natančno določenem postopku. Gre za žlahtno kombinacijo rdečega vinskega kisa in grozdnega mošta. Svojo temno barvo dobi zaradi dolgega shranjevanja v lesenih sodih.
Uporabljamo ga za pripravo solatnih prelivov, omak, marinad, sadnih sladic in še in še. Odlično se poda mozzarelli s paradižnikom, parmezanu in mesnim omakam.
Poleg pridelave in prodaje balzamičnega kisa (aceto balsamico) se ukvarjamo tudi s pridelavo penin in mirnih vin.
Obogatite svoje jedi z balzamičnim kisom aceto balzamico Istenič in ostalimi dobrotami, ki jih pridelujemo in prodajamo.
Povpraševanja
Ocene 0