Kategorije
Vse kategorije

Dom in vrt

Poiščite izvajalca za izdelavo strehe: Najboljši mojstri za krovska dela, tesarstvo, kleparstvo

Izbira dobrega izvajalca za krovske storitve je izjemnega pomena. Seveda želite, da ima streha kar najdaljšo življenjsko dobo in to lahko dosežete le, če vam izbrani mojster zagotovi uporabo vrhunskih materialov in natančno izvedbo skladno z navodili proizvajalcev.

Samo tako narejena streha bo kljubovala vremenskim razmeram, katerim je izpostavljena vsak dan in zaradi katerih lahko na njej pride tudi do največ težav ter posledično stroškov.

Kje poiskati kakovostno krovstvo in kako veste, da je krovec pravi?

Pred pričetkom pokrivanja strehe oziroma menjave strešne kritine je dobro, da pridobite ponudbe različnih izvajalcev in preverite, ali je iskani mojster ustrezno kvalificiran, pooblaščen oziroma usposobljen za montažo izbrane strešne kritine. Ta se izbere že pri pripravi projekta oziroma dokumentacije in je kasneje potrjena tudi z gradbenim dovoljenjem.

Na portalu Moja Dejavnost smo z namenom enostavnega in hitrega iskanja kvalitetnih ponudnikov krovskih storitev vse zbrali na enem mestu. Najdete jih v kategoriji krovci.

Po njej lahko brskate, glede na storitev, ki jo želite krovcu prepustiti (npr. pokrivanje strehe, izolacija ravne strehe, menjava kritine …) in po kraju, če želite, da je podjetje iz vaše bližine. Če krovstvo že poznate, pa potrebujete zgolj kontakt, njegovo ime preprosto višite v iskalnik na spletni strani.

Izvajalce krovskih del uporabniki portala dnevno iščejo, zato stalno podaljšujemo seznam mojstrov, ki vam lahko pomagajo. Če iščete ponudnika na Moja Dejavnost za krovska dela, je stik povsem enostaven.

Brezplačno oddajte povpraševanje ali pa direktno stopite v stik s krovstvom, ki ste ga izbrali. 

Ob tem vam svetujemo, da ob stiku pridobite tudi seznam referenc oziroma seznam že zaključenih projektov, kjer je ponudnik izvajal krovska dela. Pridobite lahko tudi dokazila o usposobljenosti zaposlenih, ki bodo krovske storitve dejansko izvedli. Pozanimajte se o garanciji na opravljena dela, morebitne pogoje reklamacij in seveda vam mora krovstvo, ki vam bo izvedlo krovska dela, posredovati tudi navodila za vzdrževanje strešne kritine oziroma pogostost pregledov.

Za dobro streho nad glavo potrebujete krovstvo, tesarstvo in kleparstvo

Izdelava strehe je izjemno pomembna faza gradnje in tudi dokaj zahtevna. Zahteva kompleksna znanja in izkušnje, zato se izdelava streh nikakor ne lotevamo sami, pač pa na pomoč pokličemo mojstre.

Nekateri ponudniki oziroma izvajalci ponujajo vse potrebne storitve od postavljanja ostrešja (tesarstvo), prekrivanja strehe (krovstvo) do zaključnih elementov na strehi (kleparstvo). Seveda pa lahko za vse našteto izberete tudi posamezne izvajalce. To je odvisno od vašega časa, želja in tudi predvidenega proračuna za streho.

Vsekakor vam iskanje močno olajša portal Moja Dejavnost, kjer so njihovi kontakti, ponudbe, opisi referenc in lokacije zbrane na enem mestu. 

Objekt z dokončano streho

Katera dela so potrebna, za izvedbo kompletne strehe

Tesarske storitve

Ko govorimo o lesenih strešnih konstrukcijah velja, da ni dobre strehe brez dobrega tesarja. Samo usposobljen mojster z izkušnjami in odličnim tesarskim materialom vam zagotovi močno strešno konstrukcijo, kakršno potrebujete, če želite najdaljšo možno življenjsko dobo strehe.

Krovstvo

Ko je narejeno ostrešje, pridejo na vrsto krovska dela. Izvajajo jih krovci, njihova glavna naloga pa je zaščititi objekt pred padavinami, pregrevanjem in drugimi vremenskimi vplivi.

Krovska dela se izvajajo z različnimi vrstami kritine. Med najbolj priljubljene sodijo opečnate ali pločevinaste, vse bolj priljubljene pa so tudi ravne strehe, kjer ne govorimo o kritini, pač se uporabljajo posebne folije in se izvede hidro in termo izolacija.

Kleparska dela

Nobena streha pa ni zares dokončana, dokler se na njej ne izvedejo tudi kleparska dela. Stavbno kleparstvo obsega najrazličnejše storitve. Za izvedbo izvajalci uporabljajo pločevino. Gre za storitve, kot so:

  • izdelava in montaža žlebov, odtočnih cevi,
  • obrobe dimnikov in druge obrobe,
  • izdelava in montaža snegolovov.

Strešne kritine

Preverite najboljše krovce, ki smo jih za vas zbrali na portalu Moja Dejavnost, in si tako že danes zagotovite najbolj ugodno ponudbo za izdelavo strehe na vašem objektu.