Kategorije
Vse kategorije

Dom in vrt

Zakaj za poslovna darila izbrati domače slovenske izdelke?

Objavljeno: 11.04.2023

Slovenija slovi kot dežela čudovitih naravnih lepot in pristnih domačih izdelkov, pridelanih na slovenskih kmetijah. Raznovrstna vina, olja, mlečni in pekovski izdelki, vse to in še več je pridelano na slovenskih tleh, domači slovenski izdelki pa v tujini na ocenjevanjih in tekmovanjih dosegajo zavidljive rezultate ter prejemajo certifikate odličnosti.

V slovenskih izdelkih, ki so pogosto tudi ekološko pridelani, se združujejo okusi tradicije s pridihom mladostne strasti, saj na trg vstopajo mlajše generacije z novimi idejami in sodobnimi pristopi. Tako nastajajo okusni izdelki, ki smo jih Slovenci že vzljubili, a v novi, modernejši preobleki.

Oljčno olje

Poslovna darila po slovenskih regijah

Naj vaša poslovna darila odražajo prvine vašega podjetja, kot so spoštovanje tradicije in usmerjenost v prihodnost. Svojim poslovnim partnerjem in sodelavcem podarite:

Če za poslovno darilo izberete mesne ali mlečne izdelke, je dobro pri obdarovancu predhodno preveriti morebitne alergije ali posebne potrebe glede prehrane, saj morda ne je mesa ali ni ljubitelj plesnivih sirov. Prav tako morate biti pozorni na svežino izdelkov, zato so v nekaterih primerih boljša izbira trdi siri, olja, med ... 

Belo in rdeče vino

Slovenska vina kot odlično poslovno darilo

Vina so odlična izbira, saj tu ni skrbi glede svežine ali posebnih prehranskih potreb, delo pa vam olajšajo tudi mnoge vinoteke, ki ponujajo posebne darilne pakete. Vrhunska vina lahko najdete v vseh slovenskih regijah, vsaka od treh slovenskih vinorodnih dežel pa ima svoje značilne vrste:

  • vinorodna dežela Podravje: modra frankinja, laški rizling, haložan …
  • vinorodna dežela Posavje: chardonnay, sauvignon, cviček …
  • vinorodna dežela Primorska: refošk, cabernet sauvignon, malvazija …

Možnosti je neskončno, prav vsaka pa v sebi skriva zaklade slovenske dežele, s katerimi tudi svojim mednarodnim poslovnim partnerjem pokažete ponos na slovenskost svojega podjetja, skrb za sobivanje z naravo in podporo slovenskim ponudnikom oziroma lokalni ekonomiji. Na tak način tudi širite prepoznavnost domače države in slovenskega gospodarstva.

Tradicionalna obrt

Personalizirana poslovna darila slovenskih proizvajalcev

Če pa ste še vedno pristaš bolj tipičnih poslovnih daril, ki jih lahko personalizirate s svojim logotipom in barvami podjetja, pa so na voljo domači slovenski tekstilni izdelki, ki so skrbno ročno izdelani in izvezeni z vašim izbranim motivom. Tako poslovno darilo sporoča skrb in pozornost na detajle ter oseben pristop, kar ni mogoče reči za masivno proizvedena darila tujih proizvajalcev.

Svojim obdarovancem tako pokažete, da je za vas individualni pristop in dober odnos med poslovnimi partnerji ali sodelavci na prvem mestu, taka darila pa lahko tudi povsem personalizirate za specifične osebe, ki jim želite pokazati največ spoštovanja, naklonjenosti in hvaležnosti za uspešno sodelovanje.

Za več idej si lahko preberete tudi predloge, ki smo jih pripravili prejšnja leta.

Naj bodo vaša poslovna darila taka, kot je vaše podjetje – sad dolgoročnega truda, kvalitetna, pristna, personalizirana … in nenazadnje slovenska.

Najboljše ponudbe lahko sami poiščete na portalu Moja Dejavnost, če pa že dobro veste, kaj potrebujete, pa nam lahko pošljete svoje povpraševanje, ki ga bomo posredovali najboljšim ponudnikom v vaši okolici.