Kategorije
Vse kategorije

Dom in vrt

Štirje razlogi, da se lotite oglaševanja z videom

Objavljeno: 11.04.2023

Nobenega dvoma ni, da je video eden od najučinkovitejših orodij za promocijo in odgovor na vaša vprašanje, ali se vam bo video promocija podjetja izplačala, je preprost. Da, v oglaševalsko strategijo se vam izplača dodati video marketing. Ne samo zato, ker ga uporabljajo že vsa prepoznavna podjetja, ampak tudi zato, ker je video eden najbolj vsestranskih in stroškov učinkovitih orodij digitalnega marketinga. 

Naslednji štirje razlogi vas bodo prepričali, da se oglaševanja z videom lotite takoj.

Video izboljšuje konverzijo in prodajo

Video oglaševanje je lahko stroškovno zelo ekonomično in vseeno prinese veliko denarja. Če dodate videoposnetke na ciljno spletno stran, lahko konverzije povečate za 80 %. Študije tudi kažejo, da videoposnetki vodijo neposredno do prodaje, saj je kar 74 % kupcev izdelke oziroma storitev kupilo po tem, ko si je ogledalo posnetek.

Če dobro premislite, učinkovitost videa niti ni tako presenetljiva. Konec koncev smo ljudje vizualna bitja in večina informacij, ki pride do naših možganov, je vizualnih. Torej, če že slike, grafi in druge podobe povečujejo angažiranje, predstavljajte si, kaj vse šele lahko za vas oziroma vaše podjetje naredi video! 

Video je donosna naložba

Kar 83 % podjetij pravi, da video zagotavlja dobro donosnost naložbe. Čeprav video produkcija ni najcenejša in najenostavnejša, se je izplača lotiti. Poleg tega se orodja za ustvarjanje oziroma urejanje video vsebin nenehno izboljšujejo in postajajo vse bolj dostopna. Že vaš pametni telefon lahko naredi več kot dostojne video posnetke, če ste dovolj kreativni, seveda pa lahko izdelavo preprosto zaupate strokovnjakom. 

Druga dobra novica je, da je vsebina videa pred njegovo kvaliteto. Nedavne raziskave kažejo, da kupci večinoma gledajo videoposnetke, ki opisujejo izdelek in storitve, pri tem pa nekoliko slabša kvaliteta ali zasnova videa nista bili tako pomembni, kakor informacije o vsebini. 

 Snemanje reklame

Video ustvarja zaupanje

Zaupanje je temelj konverzije in prodaje, a mora biti tudi sam po sebi poslovni cilj. Celoten koncept vsebinskega marketinga temelji na zaupanju in ustvarjanju dolgoročnih odnosov in lojalnosti med ponudnikom in kupcem. Nehajte »prodajati«, ampak ljudi prepričajte da pridejo k vam, ker vedo, da jim boste dali zanimive in koristne informacije ter dobro ponudbo. Naj to za vas naredi video. 

Vaši promocijski posnetki namreč odlično skrbijo za povečanje zaupanja do vašega podjetja, znamke, izdelka oziroma usluge. Zakaj? Ker so nekateri potrošniki še vedno skeptični glede nakupa izdelkov na internetu, saj se bojijo, da bodo ogoljufani. In prav te potencialne kupce lahko prepričate z videom, saj posnetki ustvarjajo občutek, da kupce nagovarjate individualno in jim omogočate da spoznajo izdelek v »realnem« času in prostoru. Kar 57 % potrošnikov je potrdilo, da jim je video predstavitev vlila več zaupanja pri spletnem nakupu. 

Prikazovanje na Googlu je uspešnejše, če v svoje vsebine vključite video

Videoposnetki vam omogočajo, da povečate čas, ki ga obiskovalci preživijo na spletnem mestu. Večja obiskanost spletne strani in več časa kot se na njej zadržijo kupci pa pomeni, da ima vaše spletno mesto dobro vsebino in imate zato več možnosti, da jo bo Google umestil na dobro pozicijo.

Verjetnost, da boste s svojimi vsebinami na prvi strani Googla, je kar 53-krat večja, če boste vanje dodali video. Pri tem seveda ne smete pozabiti, da tudi video prilagodite SEO oziroma ga optimizirate tako, da ga bodo brskalniki prepoznali kot kvalitetnega in posledično kupci našli ter ga ocenili kot vrednega ogleda. Za to poskrbite tako, da ne pozabite na zanimiv naslov, opis in dodajanje povezav do vaših produktov, spletne strani ipd. 

 Oglaševanje z video vsebinami

Še nimate spletne strani, a se spogledujete z videom?

Nič za to! Če je vaše podjetje vpisano v poslovni imenik Moja dejavnost, bomo vaš video umestili v vašo predstavitev in poskrbeli, da boste z njim še dodatno izstopili pred konkurenco v vaši dejavnosti.