Kategorije
Vse kategorije

Dom in vrt

Izdelava fasade jeseni, dobra naložba za zimo

Objavljeno: 22.09.2023

Jesen je tik pred vrati, temperature se vztrajno znižujejo, predvsem jutra pa so vedno hladnejša. Če se že pripravljate na vedno višje stroške ogrevanja, se na zimo raje pripravite z naložbo v svoj dom in si zagotovite kvalitetno izolacijo, s katero boste lahko občutno znižali svoje mesečne stroške ogrevanja.

Izolacija je pomemben del fasade, s katero poskrbimo za ohranjanje toplote v notranjih prostorih. Kvalitetno izdelana fasada je tako ključna pri ustvarjanju energetsko varčne hiše, pri kateri boste s to začetno investicijo na dolgi rok lahko prihranili veliko denarja.

Je izdelava fasade jeseni mogoča?

 

Izdelava fasade - Oddaj povpraševanje

 

Je izdelava fasade jeseni mogoča?

Pri izdelavi fasade oziroma natančneje njene izolacije je zelo pomembno, da se fasaderska dela opravijo v ustreznih temperaturah. Težave se lahko pojavijo pri prenizkih temperaturah, saj se v takem primeru lepilo, ki je uporabljeno pri izdelavi, ne posuši pravilno. Prijem lepila ni tako močan, poleg tega pa lahko pride do pojava luknjic na površini lepila.

Načeloma velja pravilo, da temperature ne smejo pasti pod 5 ali 0 stopinj Celzija, prav tako pa težavo lahko povzroči vreme, saj sušenje otežujejo tudi padavine. Za izdelavo fasade je idealen čas v prvi polovici jeseni, saj so takrat vremenske razmere ustrezne, hkrati pa še pravočasno poskrbite, da bodo vaši notranji prostori pozimi prijetno topli.

Demit fasada

Demit fasada

Demit fasadni sistem je eden najbolj priljubljenih v Sloveniji, saj z vsemi evropskimi tehničnimi soglasji ETA dokazuje ustreznost fasadnega sistema, doseganje najvišjih standardov in stalen nadzor nad kvaliteto proizvodnje.

Demit fasade imajo ob ustreznem vzdrževanju dolgo življenjsko dobo – tudi več kot 30 let, v tem času pa zagotavljajo odlično zaščito objekta pred vsemi vremenskimi vplivi (vročina in mraz, dež, sneg, veter …) in ostalimi zunanjimi dejavniki.

Demit fasada je fasada z odlično izolacijo, zato omogoča ohranjanje toplote v notranjosti objekta pozimi, hkrati pa blaži tudi pregrevanje prostorov poleti. Je torej odlična izbira za objekte po vsej Sloveniji, saj je ustrezna za toplejša in hladnejša podnebja.

Lesena fasada

Lesena fasada

Vedno bolj priljubljene postajajo tudi lesene fasade. Sicer bolj pogoste v preteklosti, tudi danes krasijo vedno več modernih objektov v kombinaciji s sodobnimi dizajni. Predvsem so lesene fasade čudovita estetska dopolnitev objektom modernejših oblik, seveda pa se zanje odločajo tudi lastniki tipičnih slovenskih hiš.

Lesene fasade so okolju prijazne, njihova vgradnja pa je hitra in ugodna. Na voljo so v različnih materialih in barvnih izvedbah, vendar bodite pozorni, da se lahko barva lesene fasade skozi čas spremeni. Življenjska doba lesene fasade lahko traja tudi več desetletij, vendar taka vrsta fasade zahteva tudi nekoliko več vzdrževanja.

Ugodna izdelava fasade

Ugodna izdelava fasade

Kvalitetna fasada je lahko precejšen finančni zalogaj, vendar predstavlja odlično dolgoročno naložbo že takoj za prihajajočo sezono. Pri izbiri ponudnika izdelave fasad bodite zato raje pripravljeni odšteti nekoliko več in si tako zagotoviti izvedbo na najvišjem nivoju, saj boste v nasprotnem primeru primorani zapraviti veliko več denarja za sanacijo nekvalitetno izdelane fasade.

Pri izbiri ponudnika poleg cene preverite tudi reference in ocene, saj boste tako lahko dobili najboljšo predstavo, kaj lahko pričakujete od specifičnega izvajalca. Selekcijo ponudnikov v svoji okolici lahko poiščete na portalu Moja Dejavnost, kjer smo zbrali ugodne ponudbe najboljših fasaderstev v Sloveniji, prav tako pa lahko oddate svoje povpraševanje z vsemi podrobnostmi in iskanje najboljših ponudb v vaši okolici prepustite nam.