Gradbeništvo in nepremičnine

Gradbeništvo in nepremičnine
Talne obloge, polaganje ter zidne obloge

Poiščite prave talne in zidne obloge za svoje prostore ter profesionalce za polaganje 

Izbira talnih in stenskih oblog ne trgu vsak dan bolj pestra, posledično pa se odpirajo tudi vedno nova podjetja, ki se specializirajo za dejavnost prodaje, dobave, polaganja talnih in zidnih oblog ter tudi njihovo obnovo.

Talne in zidne obloge si običajno izberemo glede na vrsto objekta oziroma namembnost prostora, ki ga urejamo. V prostorih z večjo pohodnostjo je potrebno razmisliti o bolj vzdržljivih talnih oblogah, v prostorih kjer je več vlage oziroma površine prihajajo v stik z vodo, kot so kopalnice, je bolj ustrezna keramika, sicer pa je izbira odvisna tudi od cenovnega razreda, v katerem iščete talno/stensko oblogo in seveda vaše osebne estetike. Izbira lepe in funkcionalne obloge bo v prostor vnesla veliko udobja, zato je ne izberite brez premisleka ali posveta s strokovnjakom.

Talne obloge, polaganje ter zidne obloge

Izbirate talne in stenske obloge za svojo novogradnjo? Adaptirate in potrebujete polaganje parketa, vinila, keramike, morda naravnega ali umetnega kamna?

Pri izbiri talnih in zidnih oblog ter podjetja, ki bo polaganje izvedlo, morate upoštevati kar nekaj stvari. Verjetno boste začeli s tem, kaj vam je všeč. Talne in stenske obloge vsekakor vplivajo na videz prostora in zato stilskega dejavnika ne zanemarite.

Potem je tu cena, ki je običajno višja, če so materiali bolj kvalitetni, prav tako pa je pomembna tudi cena polaganja stenskih in zidnih oblog. Če boste izbrali izvajalca iz drugega konca Slovenije, bo cena najverjetneje zvišana še za potne stroške, sicer pa je ta običajno odvisno od tega koliko kvadratnih metrov talne ali zidne obloge je potrebno položiti, katero vrsto obloge se polaga in seveda od drugih postavk izvajalca.

Vsekakor še preden talne in zidne obloge ter polaganje naročite, pomislite, v kakšne prostore jih boste vgradili. Ni vsaka primerna za vsak prostor.

Ločimo zunanje in notranje talne obloge, pri talnih je pomembno tudi, ali bo pod njimi talno ogrevanje. Iz česa so narejene talne in stenske obloge oziroma s kakšnimi sredstvi so obdelane velikokrat zanemarimo, a je to lahko še kako pomembno. Pri talnem ogrevanju morajo npr. materiali ustrezno prenašati toploto, če bodo prostore uporabljali alergiki, 

Tudi niso vsi prostori enako obremenjeni in vse talne oziroma zidne obloge ne zahtevajo enakega vzdrževanja.

Še pred tem, pa je pomembna odlična priprava površine, in sicer z naslednjimi postopki oz. materiali (izravnalna masa za keramiko, suhi estrihi ...).  Polaganje nima smisla, če podlaga ni ravna, suha in popolnoma čista. Zaradi neustrezne podlage prihaja do največ nezadovoljstva in seveda tudi stroškov popravil. Zato nikar ne glejte le na to, kako talna obloga izgleda in kakšna je njena cena, pač pa pozornost namenite tudi izbiri tistega podjetja, ki bo pred polaganjem poskrbelo, da bo izbran parket, vinil, laminat, tapete, keramika in druge talne ali zidne obloge sploh lahko položene, kot morajo biti. 


Katere so najbolj priljubljene talne in zidne obloge ter kje jih polagamo

Vinil, parket ali  laminat

Vinil je preprost in čist za vgradnjo, izjemno vzdržljiv, enostaven za vzdrževanje. Kvalitetne vinilne talne obloge so skoraj enake kot parket oziroma pod iz naravnega lesa, a vsekakor cenejše.

Podobno kot pri vinilu je enostavno tudi polaganje laminata. Ta je za razliko od vinila bolj občutljiv na vlago, pod njim pa je potrebna dodatna zvočna izolacija.

Parket je v primerjavi z vinilom in laminatom dražji, ker gre za les pa je tudi bolj občutljiv. Parketarstvo, ki vam bo položilo lesene talne obloge, naj vam po končanem delu pove kako ga pravilno vzdrževati. Potrebuje nekoliko več nege, da ohrani dolgo življenjsko dobo, možno ga je lakirati ali oljiti, najpomembnejša prednost pa je, da je poškodbe možno obnoviti. Tako resnično služi več generacijam.

Lesene talne obloge, ki jih običajno izvedejo parketarji, so vse bolj priljubljena izbira tudi zunaj. V tem primeru mora biti les seveda ustrezno obdelan, da kljubuje zunanjim vremenskim in drugim dejavnikom.

Največjo izbiro parketarjev na enem mestu in tudi drugih ponudnikov talnih oblog, kot so tapisoni, itisoni, vinil, pluta in drugi, boste našli na portalu Moja dejavnost. Za polaganje keramike pa skočite pogledat še med keramičarje tukajGlede na vrsto talne obloge in glede na geografsko bližino jih poiščite hitro in enostavno. Na portalu si oglejte njihove reference, izkušnje in jim pustite povpraševanje ali jih kontaktirajte preko njihovih kontaktov, kjer so vam dosegljivi za nadaljnjo pomoč. 


Tako za oblaganje tal kot sten pa so primerne tudi keramične ploščice

Brez keramike si kar težko predstavljamo kopalnico ali kuhinjo, vse večkrat pa se keramične ploščice polagajo tudi v druge prostore.

Danes v salonih keramike po Sloveniji najdete keramične ploščice najrazličnejših velikosti, barv in oblik. S svojim videzom lahko imitirajo druge materiale, omogočajo sestavljanje raznoraznih motivov, podob, če izberete dobrega keramičarja, ob vsem tem pa so odporne proti vlagi in čiščenje je enostavno. 

Primerne so za stenske in talne površine zunaj in znotraj. Če jih polagate zunaj oziroma na tla, ne pozabite, da morajo imeti dobro proti zdrsno zaščito. Samo tako bodo tudi varne za uporabo, saj mora na koncu pred lepim izgledom vsekakor prevladati funkcionalnost in udobje pri uporabi.

Nekaj nasvetov kako se lotiti obnove kopalnice in izbire keramike vas čaka tukaj.   

Ugodne in kvalitetne storitve za velike in male objekte, za javne in zasebne prostore, če iščete polaganje talnih in stenskih oblog, obnovo parketa ali želite kupiti laminat, parket, tekstilno talno oblog ... najboljšo ponudbo in ponudnike boste našli s pomočjo poslovnega imenika Moja dejavnost. Z le nekaj kliki filtriramo zadetke iskanja tako, da resnično takoj najdete seznam podjetij, ki vam lahko pomagajo. Samo še odločiti se morate za pravega!Istakni svoju kompaniju

Zakaj se registrirati?

Se vam zdi, da ste v morju ponudbe včasih spregledani? Da kljub trdemu in dobremu delu, ne uspete dobiti zadostnega števila strank? Bi radi razširili glas o svoji storitvi pa ne veste, kako?
Ne skrbite, pri tem vam lahko pomagamo mi. Kako se sprašujete? PREPROSTO!

Dodaj svoje podjetje

Poudarite svoje podjetje!

Se vam zdi, da kljub vašemu kakovostnemu in trdemu delu glas o vašem podjetju ne doseže dovolj ljudi?
Ločite se od konkurence in povečajte prepoznavnost vašega podjetja, s tem pa posledično privabite več novih strank. To pa vam lahko povsem preprosto omogoči Moja dejavnost.

Poudarite svoje podjetje
Istakni svoju kompaniju