Kategorije
Vse kategorije

Dom in vrt

Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca Promocija zgornjesavinjskega želodca po Sloveniji

0 / 0 ocen Oceni
Ste že slišali za prepoznaven zgornjesavinjski želodec? Ste ljubitelj ali izdelovalec želodca? Iščete več informacij o promociji zgornjesavinjskega želodca po Sloveniji? Združenje izdelovalcev zgo...... Preberi celoten opis
  • zgornjesavinjski želodec
Delovni čas po dogovoru
Ponedeljek
Po dogovoru
Torek
Po dogovoru
Sreda
Po dogovoru
Četrtek
Po dogovoru
Petek
Po dogovoru
Sobota
Zaprto
Nedelja
Zaprto
Prazniki
Zaprto
Prikaži celoten urnik Skrij urnik
Rečica ob Savinji 61, 3332, Rečica ob Savinji Navigiraj

Ponudba in storitve

Promocija zgornjesavinjskega želodca po Sloveniji

Ste že slišali za prepoznaven zgornjesavinjski želodec? Ste ljubitelj ali izdelovalec želodca? Iščete več informacij o promociji zgornjesavinjskega želodca po Sloveniji?

Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca je prostovoljna in neprofitna organizacija, ki združuje gostince, ljubitelje in izdelovalce zgornjesavinjskega želodca. Od leta 2004 do danes smo imeli, kar 380 vpisanih izdelovalcev in več 10 sodelavcev in ljubiteljev.

Glavno poslanstvo našega združenja je ustvarjanje skupnosti, ki si prizadevamo: 

  • promovirati tradicionalen slovenski izdelek, 
  • izboljšati kakovost izdelave, 
  • priznavanje geografske označbe in 
  • vodenje kontrole uporabe geografske označbe.

Promocija zgornjesavinjskega želodca po Sloveniji

Promocija zgornjesavinjskega želodca po Sloveniji

Zgornjesavinjski želodec je pridobil geografsko označbo, kar pomeni, da gre za geografsko zaščiteno kulinarično specialiteto. Gre za vrsto sušene domače mesnine, katero izdelujemo že več stoletij na območju Zgornje Savinjske doline. 

Zgornjesavinjski želodec je narejen iz najboljšega prašičjega mesa iz doma vzrejenih prašičev. Gre za tradicionalen način izdelave, kjer se v primarni fazi zmelje sveže svinjsko meso in se ga začini z morsko soljo, poprom in česnovo vodo. 

V naslednji fazi se premešano meso napolni v svinjski mehur, se odcedi in stisne. Posebnost v izdelavi zgornjesavinjskega želodca je naravno sušenje v predalpski klimi, ki se izvaja v lesenih kaščah. Sušenje traja od 4-5 mesecev.

Zgornjesavinjski želodec

Zgornjesavinjski želodec

Promocija zgornjesavinjskega želodca po Sloveniji je najboljša z degustacijo, kjer ljudem približamo izjemen okus s preprostostjo in elegantno postrežbo. Predana tradicija je, da se rezine 1,5 mm tanke in se na krožniku zgolj rahlo prekrivajo (1/3), kajti se želimo izogniti preobloženim krožnikom. Ob dvigu ene rezine morajo ostale ostati nedotaknjene.

Naše združenje omogoča vsem izdelovalcem nakup originalne kartonske embalaže za pakiranje zgornjesavinjskega želodca, ki je v obliki šesterokotnika. Pokrov ima elipsasto odprtino, kar omogoča vpogled v samo embalažo brez potrebe po odpiranju.

Če tudi vi iščete več informacij o promociji zgornjesavinjskega želodca po Sloveniji, potem vas spodbujamo, da nas kontaktirate na navedene kontaktne podatke in z veseljem bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja. 

Veselimo se skupnega sodelovanja!

Najboljši zgornjesavinjski želodec

Kategorije ponudnika

Povpraševanja

Ocene 0

Podajte oceno

Naši nasveti

Niste našli, kar potrebujete?

Poizkusite z novim iskanjem
Oddajte povpraševanje